Endringer kan forekomme.
WEDNESDAY 1st JUNE
11:00-11:30 Registration at Thon Hotel Opera (30min). Address: Dronning Eufemias gate 4, Oslo. Room: Rigoletto (changes can be expected)
11:30-12:30 Lunch (60min). Lunch will be served at Thon Hotel Opera’s restaurant. Dietary needs will be met.
12.30-12.35 Welcome (5min)
12:35-12:45 PARKAS goals and challenges (10min) Véronique K. Simon Nielsen – PARKAS research project 2018-2022
12:45-13:05 Heritage policy, WP2 (20min). Torgrim S. Guttormsen – The Concept of Heritage in Norwegian National Parks – a historiographical perspective
13:05-13:20 Break (15min)
13:20-13:40 Historical perspectives – The Sámi’s cultural heritage (20min). Jukka Nyyssönen – The frames employed by the Sámi of the nature protection areas in historical perspective – Histories of environmental peace in Inari
13:40-14:00 Case area management evaluation, WP3 (20min). Frode Sundnes and Marianne Karlsson – The place of cultural heritage in national park management. Experiences from Saltfjellet-Svartisen and Hardangervidda
14:00-14:15 Break (15min)
13:20-13:40 Questions and Comments (15min)
14:30-15:00 Discussions and evaluation (30min). Lead: PARKAS international research group
15:00-17:00 Freetime (120min). Mingling. Continue the conversations. Check out the surroundings.
17.00 Dinner. Restaurant in Oslo (TBD). Dietary needs will be met.
THURSDAY 2nd JUNE
9:30-9:50 Participatory activities, WP7 (20min). Aase Kristine Lundberg and Camilla Risvoll – Situated legitimacy: Examining different dimensions of legitimacy in participatory approaches in Norwegian conservation management
9:50-10:10 Examining local demands, WP5 (20min). Bjørn Egil Flø – The origins of the mistrust
10:10-10:25 Break (15min)
10:25-10:45 Landscape analysis, WP4 (20min). Bolette Bele and Véronique Simon Nielsen – Integrated values: Cultural and natural heritage synergies in environmental and nature protection
10:45-11:00 Questions and Comments (15min)
11:00-11:30 Discussion and evaluation (30min). Lead: PARKAS international research group
11:30-11:45 Break (15min)
11:45-12:05 Landscape protection and use, WP8 (20min). Anne-Cathrine Flyen – Use of the natural and cultural landscape – does it cause wear and tear or degradation or a living landscape?
12:05-12:25 GIS-based management tools development, WP6 (20min pre-recorded). Knut Fageraas and Nils Aage Hafsal – Mapping of local knowledge about natural and cultural heritage in Jønndalen and Tøddøldalen: Can it be useful as a management tool?
12:25-12:40 Questions and Comments (15min)
12:40-13:00 Discussion and evaluation (20min). Lead: PARKAS international research group
13:00-14:00 Lunch (60min). Lunch will be served at Thon Hotel Opera’s restaurant. Dietary needs will be met.
14:00-14:30 Future of PARKAS and summaries (30min). Lead: PARKAS international research group
14:30 Farewell. Mingling. Continue the conversations. Farewells.